måndag 11 december 2023

Nobelfokus …

Många timmar tillbringades under gårdagskvällen i TV-soffan. Nobelfesten lockade och som vanligt var det intressanta och omväxlande timmar. En skön blandning av spännande intervjuer och informativa inslag.

Hela tiden känner man stor beundran och ödmjukhet inför pristagarnas insatser, kunskaper, klokhet och massor av vardagligt slit som lett fram till banbrytande insikter och vetande. 


Så viktigt det är med länder/nationer som tillåter "fri" forskning och som möjliggör för forskare och vetenskapsmän/kvinnor att gå sina egna vägar och inte är styrda eller ska dansa efter makthavares pipor. 




Litteraturpristagaren är alltid intressant och vi har ambitionen att alltid läsa något som han/hon skrivit. Ibland är det svårbegripligt och till och med obegripligt, ibland är det härligt underhållande.


Idag har Jon Fosses "Hund­manuskripten" lästs eller rättare sagt lyssnats på. Tre lite djupsinniga, underfundiga och komiska berättelser om tillvaron ur ett hundperspektiv. I den första delen är det hunden Webster som inte står ut med tillvaron hos sin trötta matte och längtar efter utmaningar och äventyr men som så småningom upptäcker att "gräset inte är grönare på andra sidan". En kul och mysig "story".