tisdag 5 december 2023

Tufft - skittufft …

Den fjärde tillbakablicken på tävlingsåret och detta under rubriken "skittufft". Kollade igenom hela stora karthögen men hittade inget som stack ut. Det var inte någon karta som framkallade minnen och känslor av slit och/eller plåga. Kanske beror det på dåligt minne men faktum är att jag under året inte har sprungit en tävling med särskilt stark kupering eller extremt svårforcerad terräng. 




Men ... om nu ändå en tävling med rubriken skittuff ska presenteras får det bli Natt-DM för Bohuslän-Dal den 22 september. Regelverket tillåter att även löpare från andra distrikt får delta och som västgöte passade det bra denna fredagskväll att åka till Håby norr om Uddevalla. Vad gör man inte för att få dagens dos av OL?


Hade önskat att terrängen skulle vara huvudsakligen lättframkomlig och inslagen av bushiga partier, pinninga områden, björnbärssnår, hyggesrester, sten och moras samt leriga sluttningar var få.

Vidare att banans sträckningar passade perfekt för nattorientering och kontrollerna med reflexer var tydliga och inte instoppade i bergsskrevor eller bakom tät växtlighet. Det sammantagna omdömet skulle vara översvallande positivt: så här ska nattorientering vara! 


Så var det inte!