lördag 16 december 2023

Skinklopp …

Förmiddagen handlade om framfart i mycket snötäckt terräng. Visserligen har det varit rejält blidväder det senaste dygnet men särskilt mycket snö har inte försvunnit. Idag handlade det om det traditionella Skinkloppet. Så länge jag kan minnas har en helgdag under december ägnats åt detta. Det är så i många orienteringsklubbar och företeelsen finns över hela landet och upplägget är snarlikt. Man ska gissa sin tid på en bana och den som kommer närmast vinner skinkan. Naturligtvis får ingen klocka tas med. 




Har genom åren deltagit 40-50 gånger men aldrig lyckats bli belönad med en bit av ett grislår. Inte heller denna decemberlördag fanns turen/lyckan/insikten där - kapaciteten överskattades eller var det snödjupet som underskattades ... det tog en minut längre per kilometer än den egna prognosen. Det blev ett orienteringstekniskt felfritt lopp men snön hindrade framfarten och det var extra tungt i sankmarkerna. Efter loppet väntade som vanligt julgröt och skinkmacka och eftersnacket präglades av snösamtal.


Dagens löp blev den sista orienteringen för året och i den digra karthögen finns nu 77 kartor från tävlingar och 62 från veteranlöp, träningsorienteringar och veckans banor. Alltså sammantaget 139 lopp under året ... i snitt drygt var tredje dag!