måndag 18 december 2023

Gilla läget …

Jaha ... då var snön borta för den här gången. Helgens intensiva regnande och vindarnas ihärdighet har nu fått bort det mesta av snön i Vänersborg men i stora skogen finns det fortfarande en del kvar. Det blev bara en dag med skidåkning ... trist då både tid och energi ägnades åt att göra skidtillbehören åkbara. Nu är det bara att gilla läget, snöfritt och barmark öppnar möjligheterna för orientering.




Gilla läget är också en attityd som skidskyttar och längdåkare måste ha i dessa tider. Har kollat in World Cup och allt vad det heter.  Oj vad media analyserar och tycker till. Allt analyseras i detalj in till det minsta lilla födelsemärket. 

Stor beundran känner jag för de blågula som står ut med alla frågor och påståenden. Kan bara ana vad de säger till varandra när mikrofonerna är avstängda, TV-kamerorna likaså och reportrarna är utom hörhåll. Det suckas nog en hel del. Men Hanna, Calle, Ebba, Staffan och resten av gänget är skickliga på att hålla god min och gilla läget trots kraven/önskemålen att de alltid ska leverera topplaceringar.


Förväntningarna och kraven är oftast högt ställda och det är mycket sällan kommentarerna tar hänsyn till slumpfaktorer och dagsform. Förvåningen brukar vara riktigt stor när man misslyckas. 

Alla som tävlingsidrottat vet att det finns saker som aldrig kan kontrolleras eller styras oavsett om träningen har skötts, man har sovit sina timmar och ätit frukostgröten. Tillfälligheterna och det oväntade slår till och emellanåt vill inte kroppen och viljan samspela ... så är det bara!