fredag 25 november 2016

En svart dag ...

Kan bara inte låta bli att säga oj, oj, oj ... så mycket Black Friday. Man blir fullständigt översköljd av alla flygblad, mejl och tidningssidor. Det är otroligt hur snabbt företeelsen på bara några år har slagit rot i Sverige. Ibland undrar man om det är en samordnad aktion från alla företag och mediabranschen. Den passar också bra i tiden. Några dagar efter novembermånadens löneutbetalning och en knapp månad innan jul. Och vill man inte trängas i affärer och köpcentra kan man behändigt beställa via nätet från favoritfåtöljen i hemmets lugna vrå. 

Det förutspås någon form av köprekord och detta naturligtvis på bekostnad av något annat. Folk har ju plötsligt inte fått mera pengar utan väljer Black Friday för inköp istället för ett annat tillfälle. Naturligtvis lockar tillfället till fynd av olika slag så egentligen är det en form av jätterea. Gissar att många affärer på detta sätt gör rent i hyllorna för att under december förnya med julklappssortimentet. 


Undrar hur många år det tar innan O-Ringen erbjuder rejält reducerad anmälningsavgift på Black Friday eller att man kan köpa en SI-pinne, en svart sådan naturligtvis, med många procents rabatt?