tisdag 22 november 2016

Summering ...

OL-säsongen är över. Ytterligare ett år har de lokala löparnas bedrifter publicerats i tidningen ttela. Det är tunt med elitlöpare och det är i första hand i juniorklasserna det finns några. Nedan en summering utifrån fem perspektiv: 

Bästa kille ...


Förstaårsjunioren Elias Bäcklund Ekvall, Trollhättans SOK, inledde säsongen med att bli sammanlagd sjua i Swedish League. På SM-distanserna natt, sprint, lång och medel blev placeringarna 9 - 5 - 10 - 11. Jämna prestationer där han också visat att han behärskar alla discipliner. Elias har ytterligare tre år framför sig som junior och utmaningen blir nu att höja kapaciteten en nivå för att på allvar kunna vara med i den absoluta toppen och kanske en landslagsplats.


Bästa tjej ...


Josefine Kristiansson, Trollhättans SOK, är rankad som femtonde efter en säsong med många jämna och stabila lopp. Nästa år lämnar hon juniorklassen och tar steget upp i D 21. Då ökar konkurrensen betydligt och banorna blir längre. 

SM-bäst ...


Josefine Kristiansson, TSOK, blev fyra på SM i nattorientering slagen med tre minuter av ettan Pim Hedberg från Kristianstad. En tuff och svår tävling som avgjordes i Blekinge. Det blev också en fin sjätteplats på SM-medeln.

DM-bäst ...


Elvira Björklund, Trollhättans SOK, har ett år kvar i juniorklassen där hon efter säsongen är rankad som artonde. Hon har under gjort många bra och jämna lopp men saknar en riktig fullträff vid någon värdetävling som exempelvis SM. Dock var hon helt överlägsen i Västergötlands DM och vann tre distanser: lång, medel och sprint.

På gång ...


Vänersborgs SK:s Viktor Wassén är rankad som 25:a i landet efter första junioråret. Han har inte samma jämnhet som konkurrenten Elias Bäcklund Ekvall men har visat att kapaciteten och viljan finns.