onsdag 30 november 2016

Klokt ...

Lyssnade på Henrik Boström som är vd för O-Ringen. Intressant att höra framtidsperspektiven och försöken att skapa "produkter" för att tillmötesgå människors nya och förändrade behov. Ett exempel är konceptet "Eget upplägg" som erbjuds nästa år i Värmland. Man tar bland annat bort låsningen av ålder och kön på motionsklassernas banor.


Det som är klokt i hela utvecklingsarbetet är att samtidigt som förnyelse sker tafsar man inte på det som finns och efterfrågas av många alltså den traditionella klassindelningen och upplägget. 
Ibland är det frestande att göra en kompromiss av det som varit och det nya vid ett utvecklingsarbete men utfallet är sällan lyckat. Den fällan går inte O-Ringen i.

Dock är jag tveksam till all energi och kraft som läggs ner på att få världseliten att delta. Det är i och för sig ingen nyhet, ansträngningar har gjorts i flera decennier med blandat resultat. Visst kan det vara kul med topplöpare i målfållan men jag har noterat att folk i gemen inte bryr sig. Man är fullt upptagen med det egna deltagandet. OK, visst kollar man elitens sprintetapp fast inte med så mycket engagemang.
Har kollat igenom medias bevakning och då papperstidningarna. Reportagen är många och långa men fokus ligger inte på elitklasserna. Istället handlar det om "vanliga" deltagare och allt runt omkring. Så slutsatsen blir, visst är det kul med världselit men det är ingen avgörande faktor för arrangemangets attraktivitet .