fredag 18 augusti 2017

Ett år sedan ...

Ett år har gått sedan den fantastiska VM-veckan i Strömstad och Tanum. Det var höjdardagar med utmanande terräng och härlig stämning runt målupploppen.


Det egna engagemanget handlade om att tillsammans med Gunilla ansvara för WOC-clinics. Uppgiften var att bistå tolv löpare från små och udda orienteringsnationer med stöd och förberedelser inför tävlingarna. Back-in-business skulle man kunna säga ... och snarlikt detsamma som förbundskaptensrollen 1986-1995.

Dagarna var upplevelserika och innehållsrika. Många möten med många människor från många länder. Det fina vädret bidrog naturligtvis till upplevelsen. Visst var det regn någon dag men det störde inte totalintrycket. 
Ekonomiskt blev det ingen höjdare för arrangörsklubbarna. Det gick runt men inte mer. Ett VM kostar och kräver många extraordinära utgifter. Så vinsten mättes inte i kronor utan i form av upplevelser och erfarenheter. För de allra flesta av funktionärerna var det en medverkan av karaktären once-in-a-lifetime.

Intensiva dagar blir snabbt minnen. Redan har ytterligare ett VM avverkats. Mitt i sommaren avgjordes medaljkamperna i Estland. Nu förbereder landslagen sig för 2018 och mästerskapstävlingarna i Lettland.