onsdag 30 augusti 2017

Hemma igen ...

Då har man blivit ännu rikare ... inte på pengar men på upplevelser. Resan till Montenegro och fyrdagarstävlingen Durmitor Challenge i ett vackert landskap blev en härlig upplevelse. Det var inte första resan till det lilla landet med drygt en halv miljon medborgare. Sprang några vårtävlingar där för några år sedan och då var regnigt, blåsigt och kyligt. Nu var det tvärtom med het sol och grader på 25-30.



Det blev ytterligare några dagar i det forna landet Jugoslavien. Kroatien bjöd på tropikvärme. Fullständigt underbart att sitta på fiskrestaurangen i strandkanten vid tolvtiden på natten och termometern visade 25. Det är alltid vågat att äta skaldjur ... men älskar man dessa så är de svåra att motstå. Det var gott och maggen klarade sig. Kanske var det kombinationen med druvans smakfulla safter som stoppade baciller och annat otyg.

Så bar det hemåt igen utan något som helst flygkaos som tråkigt nog många fått erfara tidigare i sommar. På den avslutande flygsträckan från Frankfurt till Landvetter var det huvudsakligen yrkesaktiva som fyllde stolarna. Idogt betraktades och med allvarlig uppsyn bearbetades dokument och PM. Det är hela fem år sedan jag själv befann mig i samma situation. Längtan tillbaka ... aldrig i livet! 

Nu blir det lite "vardag" igen men till helgen vankas DM-tävlingar. Barnbarnen har föräldrafritt så det blir resa till och övernattning i  Borås - kul!