lördag 19 augusti 2017

Göteborgshelg ...

Göteborg O-meeting inleddes med en brutalt svår medeldistans. Dessutom var framkomligheten klart begränsad på grund av mycket och hög undervegetation. Det tog tid men det var en härlig och kul utmaning! Årets hittills svåraste orientering.



Den andra etappen var en sprint som avgjordes i Johanneberg i närheten av Liseberg. Bra och kluriga banor bjöd arrangörerna på och detta på en karta av högsta sprintklass.

Nytt för denna upplaga av tävlingspaketet var utdelande av bonussekunder. De bästa i respektive klass belönades med tidsavdrag som räknades in eller bort vad gäller det sammanlagda resultat. Förmodligen har man påverkats av Ski-de-tour. Men varför denna ingrediens som inte egentligen tillför något.

Tyvärr grejade inte arrangörerna det basala. Målkön var riktigt lång och resultatredovisningen under all kritik. Tror att man ibland tar sig vatten över huvudet när man tillför nya inslag som man inte har erfarenhet av att hantera.


Lördagseftermiddagen och kvällen ägnades åt Lisebergsbesök tack vare fribiljetter för alla som deltog i Göteborg O-meeting. Nu var det inte bara orienterare där utan tusentals andra. Köerna var låååånnnngggggaaaa ... pust!