söndag 20 augusti 2017

Tuff final ...

Det blev en tuff långdistans som avslutade Göteborg O-meeting. Många, inklusive jag själv, knäade i den tuffa terrängen. Bergen var branta och sankmarkerna vattensjuka. Dock var det inte lika brutalt som på den inledande medeldistansen.


De tre dagarna räknades samman men med lite felstämplingar och annat blev det inte så många som fullföljde i respektive klass. Tidsavstånden var också stora och idén med bonussekunder genererade ingenting. I duschkön vittnades om att en och annan tycker det blir lite väl tufft med tre hårda och krävande tävlingar så nära inpå varandra. Man föredrar att välja bort någon etapp och då faller hela idén med att räkna samman alla etapper.

Eftermälet blir dock högt betyg för kartor och banor. Dock fanns det en hel del att önska vad gäller kringarrangemangen på en tävling av denna dignitet. Många tabbar här och där och lärdomen är sannolikt att det är riktigt tufft och krävande för en klubb att åta sig ett flerdagarsarrangemang. Man bör nog inte gapa över för mycket ...