lördag 23 september 2017

Debut ...

Så har då debuten skett på veteran-SM trots att åldern närmar sig 70. Det har aldrig varit aktuellt tidigare då mera attraktiva arrangemang haft förtur. Denna helg var dock tävlingsutbudet sällsynt klent i väst. Därför passade Motala bra då vi också planerat att hälsa på några av de syrienflyktingar som efter perioden i Vänersborg flyttat österut.
Dessutom har jag alltid betraktat mästerskapstävlingar som en bland många andra. Själva mästerskapskaraktären har aldrig triggat eller lockat.  Arrangemangen är också precis som vilken annan tävling som helst.

Den egna klassen var en av SM-tävlingarnas största med över 100 deltagare. Arrangören hade på medeldistansen valt att ha två minuters startmellanrum. Det innebar ett över tre timmar långt startdjup. Någon form av klubblottning existerande inte så det blev en evighetsväntan innan start sent på lördagseftermiddagen. Vädret var regnpissigt så väntan fördrevs huvudsakligen med vistelse under paraplytält. Passade på att följa "riktiga" SM på iphonen och kunde glädjas åt lokala framgångar genom grannklubbens Elvira Björklund och Elias Bäcklund Ekvall. Det är dessa två som säkrar artiklar på lokaltidningens sportsidor och som är till stor glädje för en så kallad radskrivare.

Också glädjande att tidigare klubbkompisen Line Cederberg vann D20. Hon tävlar numera för OK Pan Kristianstad och är med i det danska juniorlandslaget.


Imorgon avslutas Vet-SM-tävlandet med långdistans. Nu blir det förmiddagsstart men sedan lång väntan innan Gunilla startat och genomfört sitt lopp. Det blir att ladda mobilen så man kan ta del av SM-stafetten. Tyvärr inga deltagande lag från den egna klubben. Det är trist att elitverksamheten taggats ner så tummarna får istället hållas för Trollhättans SOK.