lördag 16 september 2017

Ingen höjdare ...

Genom åren har begreppet "göteborgsarrangemang" blivit vedertaget. Det innebär en tävling av medioker karaktär typ långa avstånd, undermålig arena, dålig skyltning, inga duschar etc. Dagens tävling i Sävedalens AIK:s regi utgjorde inget undantag. Det var mediokert! Långt, långt från parkering till start. Litet tävlingscentrum beläget på någon form av stenigt underlag med en hel del lera.  Ingen dusch ... OK det erbjöds en möjlighet dryga kilometern från arenan.


Många fick jäkta på för att hinna i tid. Tycker riktigt synd om barnfamiljer som ska traska dessa långa sträckor med andan i halsen. Vi pryade idag som föräldrar då vi hade hand om de två yngsta barnbarnen. Än en gång förstärks tanken om att tillämpa så kallad fri start. Varför ska det vara så trögt med denna innovation som inte påverkar det sportsliga på något sätt. Är fullständigt övertygad om att metoden kommer att tillämpas inom 3-4 år. 

Överhörde ett samtal mellan två ungdomsledare; Märkligt att det är så få ungdomar med ... man måste få ut dom på tävlingarna! Tänkte för mig själv; det var en jäkla tur att vi inte hade nybörjare eller debutanter med på detta arrangemang. 

Göteborgsklubbarna har lite utvecklingsarbete att göra!