onsdag 27 september 2017

Vänersborgsmedeln ...

Kommande helg arrangerar den egna klubben sin sedvanliga hösttävling. Det blir en medeldistans i anslutning till Bert Karlssons bad- och campingprojekt. En bra arenaplats samt en småskuren och detaljrik terräng som utmanar orienteringsskickligheten. Knappt 400 är föranmälda. En viss besvikelse kan utläsas bland de huvudansvariga, man hade hoppats på fler. Nu är det inte helt optimalt att arrangera den här tiden på året, det kan statistik och erfarenheter från tidigare år visa.
Det är senhöst veckan före 25-manna där många har en tuff rese- och tävlingshelg framför sig. Vidare lockar en lördagstävling färre deltagare än ett söndagsarrangemang, flertalet väljer att bara tävla en helgdag. 





Gårdagseftermiddagen ägnades åt att fixa till kontroller. Dels handlade dels om en extra lägeskoll men också vilken typ av kontrollställning som krävs. Genomgången visade att vanliga kontrollpinnar räcker i området jag tilldelats vilket underlättar utplaceringen på lördagsmorgonen. Gillar verkligen att sätta ut kontroller speciellt när höstvädret visade upp bästa sida. Solsken, vindstilla, värmegrader över tio och lite krispigt i luften. Skönt att slippa jäkta sig igenom betinget. Det är behagligt att förflytta sig i gåtakt och verkligen kolla in alla detaljer på kartan.