söndag 10 september 2017

Intensivt ...

En tajt DM-helg med tre tävlingar. De två första i sällskap med massor av regndroppar och på nattävlingen även höstkyla. Den avgjordes på Hökensås öster om Tidaholm och terrängen bestod huvudsakligen av större och mindre gropar med utmanande orientering i nattmörkret. Trots ljusstark pannlampa var det svårt att få en bra överblick och det var lätt att dra iväg i fel riktning. Kartan var dessutom inte av högsta klass. Så det blev en del botaniserande sent på fredagsnatten.

Sprintdistansen var förlagd till de centrala delarna av Tidaholm. Banorna gick i industriområden samt i parkterrängen längs med ån Tidan. Bra banor och särskilt inledningen krävde att man var fokuserad och kollade in vägvalen. Det blev ett väl genomfört lopp.




Långdistansen avslutade årets DM-tävlingar i småkuperad terräng norr om Mullsjö. De senaste dagarnas intensiva regnande gjorde sankmarkerna rejält tunglöpta. I terrängen fanns också en hel del stenbundna områden. Tog "min mats ur skolan" i inledningen av banan. Tokstressade till starten. De 2,3 kilometrarna tog betydligt längre tid än förväntat. Hade nollkoll i början och plötsligt stod jag mitt i skogen utan  strategi eller ambition. Beslutet att lägga av var lätt denna dag. Trist att bryta, det är inte ofta det händer. Men när man inte lyckas så kanske man ändå har lärt sig något typ att vara i tid till start.