fredag 1 september 2017

Mästerskapshelg ...

Två DM-helger väntar. Undrar om det finns någon annan idrott där DM fortfarande värderas högt och som något riktigt viktigt. Mästerskapen är nästan heligförklarade och man vågar knappt säga typ: det är väl som vilken annan tävling som helst! Då får man onda ögat ungefär på samma sätt om man i Vänersborg skulle säga att bandy är rena sömnpillret. I alla fall nu vankas fem mästerskap i närtid bland annat stafetter.


Stafetten, eller kavlen för att uttrycka sig lite gammalmodigt, varierar från distrikt till distrikt. Detta blir uppenbart på söndag då tre distrikt kämpar om plaketterna på samma plats. Något distrikt har exempelvis H- och D10-klass andra inte. Det varierar också vad gäller för den sammanlagda minimiåldern för de äldre löparnas klasser. Det ska bli spännande att se hur de över 50 klasserna kommer att följas upp och redovisas. 

Kan inte låta bli att så här dagen efter kommentera fotbollslandslagets, eller som dom kallar sig "Nationalsporten", insats i kvalmatchen mot Bulgarien i Sofia. Så dåligt, så illa dåligt! Man kunde ana att det i laget fanns en hel del underskattning; Bulgarien ska vi klara av! De flesta så kallade experterna hejade på i förhandssnacket och hade redan innan kickoff hämtat hem tre poäng. Det blev noll. Nu är det bara att innerligt hoppas att VM-platsen nästa år inte rök all världens väg. Sverige har missat två VM på raken i Sydafrika och Brasilien. Det skulle vara trist om man hamnade på läktaren även 2018.