onsdag 6 september 2017

Ö-OL ...

Regnet bara öste ner. Prognosen pekade mot ihållande dagsregn. Frågan var om man skulle sätta sig i bilen för halvannan timmas färd till Tuvesvik, parkera bilen och sedan åka personfärja i 45 minuter till Käringön. Aldrig i livet ... om det nu inte var veteranorientering på ön och det var det denna dag.



Klipporna var slippriga till och med snorhala för att uttrycka sig milt. Metalldubb var förbjudna då ingen önskade bohusklippor med skrapränder. Ett 50-tal tappra hade sökt sig till ön och fick en härlig orienteringsupplevelse trots omständigheterna. Svårt och kartläsningskrävande på klipphällarna med många sänkor och skrev. Banorna drog också igenom bebyggelsen och det var inte helt lätt att navigera mellan uthus, dass och boningshus.


Efter loppet var det några tappra (inte jag) som kastade sig i Västerhavets böljor. Enligt samstämmiga rapporter var det helt OK typ salt och friskt! Så bar det iväg till Ö-krogen där det vankades mustig fisksoppa garnerat med räkor. Det satt mycket gott och naturligtvis ägnades mycket tid åt analys och eftersnack av dagens banor.

Lokalbefolkningen ruskade på huvudet; så tråkigt för er som "tvingas" springa ute på klipporna i detta väder! Man förstod inte riktigt vad dom menade ...