söndag 19 november 2017

Gymflytt ...

Gymmet vi är medlemmar i har flyttat till nya lokaler. Stort, spacigt, nytt och fräscht. Det var invigning igår med massor av pass och aktiviteter.





Utbudet av gym är stort i Vänersborg. Det är många aktörer som erbjuder i stort sett snarlika tjänster. Vårt val för något år sedan var helt slumpmässigt. Passerade förbi, kollade in och möttes av serviceinriktad personal och på den vägen är det.

Det blir två-tre besök i veckan nu när orienteringssäsongen är över och oftast handlar det om gruppträning med duktiga instruktörer/ledare; spinning, cirkelträning och ett och annat pass med betoning på rörlighet. Några pass ligger på förmiddagar och andra på kvällstid.

Naturligtvis blir det även pass som man själva lägger upp med inriktningen kondition och flås eller styrketräning. Kan konstatera vad viktigt det är med allmän träning för hela kroppen när leder och muskler med åren blir stelare.


Denna öppningsdag tog vi med en av våra nyanländna vänner (nåja, han kom 2015) till gymmet. När han kom var han fysiskt aktiv och var med och orienterade. Men sedan föll han sakta in i uppgivenhet, tristess och depression. Detta trots att han fått uppehållstillstånd, lägenhet och återförenats med sina närmaste. Efter flera samtal och möten har vi förmått honom att styra upp sitt liv. En faktor har varit att komma igång med regelbunden motion och träning. Men det måste vara ett eget val och en egen satsning. Så igår blev han medlem och körde sina första gympass. Nu är det bara att hoppas att han hänger i.