onsdag 15 november 2017

Radskriveri ...

Tävlingssäsongen är över och då är också tidningsskrivandet på måndagar över. För fyra år sedan uppstod en vakans på lokaltidningen TTELA. Ingen OL-skribent fanns på lut. Tillfrågades om att tillfällighetsvis, under ett år, åta mig uppgiften. Tyckte att det var viktigt att den kära skogssporten fick uppmärksamhet så svaret blev ja. 

Det tillfälliga inhoppet har nu blivit fyra år med 40-50 reportage årligen. 

Ett beting som tar 3-4 timmar varje vecka under tävlingssäsongen. Det är kul och detta mycket beroende på sportchefens engagemang. Han värnar verkligen om en bred bevakning och gillar orientering. Han brukar själv följa O-Ringen på plats varje år.






Tidningen har haft det stökigt. Ett tungt konkurshot låg över den stora koncernen Stampen för två år sedan. Det blev en rekonstruktion och en nystart. Tidningen lär leva ytterligare ett tag men som alla andra pappersmedier kämpar man för sin överlevnad. 

Besparingar och rationaliseringar görs ständigt. Den lokala sportredaktionen har en viss frihet men mycket styrs "uppifrån" vad gäller inriktning om omfattning.

Själv tycker jag det är trist att man valt att inte följa ungdomsidrott. Tror faktiskt att trogna  tidningsläsare typ far- och morföräldrar vill läsa om barnbarnen.

Särskilt högt läsvärde har resultatredovisningen. Det överraskade mig då jag trodde att de som är intresserade kollade in detta på nätet. Men tydligen föredrar man sammanställningen där en sortering gjorts med ett urval av löpare från klubbarna i tidningens spridningsområde. Detta oavsett klass eller placering.