söndag 5 november 2017

Resfundering ...

Det tar tid att flyga även om inte den faktiska sträckan är så lång. Det tog nästan en hel dag att komma från Sicilien till Göteborg. Detta beroende på byten som skulle anpassas mellan olika flygbolag och destinationer. Varje byte orsakar också förflyttningstider inom flygplatserna. Säkerhetsrutiner samt i- och urlastning kräver sina minuter osv. Tolka inte detta som suck, pust och gnäll utan bara ett konstaterande och något man visste i förhand. 

Är egentligen oerhört fascinerad över all logistik som trots allt oftast fungerar. Speciellt med tanke på så många människor det rör sig om. Människor som kan strula, glömma, dra benen efter sig, läsa fel på ljustavlor eller som helt enkelt inte känner till rutinerna.





Flygplatserna byggs ut och anpassas naturligtvis till olika resandekategorier. Upplever att fler och fler ytor skapas så att barn kan leka och roa sig.

Det som egentligen saknas men som jag är övertygad kommer att finnas på storflygplatserna i framtiden är gym. Tror att många är beredda att betala för ett pass inklusive gympakläder, handduk och dusch i väntan på anslutande flyg. 




För egen del har det inte alltid funnits möjligheten att flyga. Som barn tog en resa från Sydafrika till Göteborg närmare tre veckor. Detta ombord på ett passagerarfartyg. Det var enda alternativet till en någorlunda rimlig kostnad.

Så när tålamodet ibland tryter brukar jag påminna mig själv om hur det var för snart sex decennier sedan.