onsdag 29 november 2017

Kulturafton ...

Tisdagskvällen gick i kulturens tecken trots konkurrens från höstens andra nattcup i orientering som avgjordes vid Vänersborgs Skidstuga. Nu var det inget svårare val. Brukar ligga lågt under senhösten efter en lång tävlingsperiod. Kompassen och orienteringsnerven får vila och återhämta sig. Dessutom har jag aldrig gjort vågen för nattcuper med gemensam start och springa på led i höstnattmörkret. Alltså, ett deltagande var aldrig aktuellt. Till råga på allt var graderna bara +2 med ruggigt småregn.


Istället blev det författarmöte. Björn Ranelid hade tagit sig till Vänersborg för en prosakväll på biblioteket. Han är verkligen en ordekvilibrist men det var verkligen ingen brist på ord med innehåll och tankeväckare. Han är en vältalig, underfundig, stolt och skicklig estradör. En livsbejakande och optimistisk grundsyn präglar hans antaganden och attityd.
Har lyssnat på honom tidigare och jargongen kändes igen men det gjorde absolut inget. Vi var ett 50-tal åhörare. Medelåldern var högre än den egna och kvinnorna var i majoritet. Det brukar vara så på den här typen av kulturarrangemang. 
Sammantaget en finstämd kväll där man fick med sig underfundiga formuleringar och tankeväckande tankar.