tisdag 6 mars 2018

Avklarat ...

I dagarna fyra har barnbarn omhändertagits dygnet runt. Nu väntar återställning (och återhämtning). Många är prylarna som flyttats runt, lekts med, gömts och fått ny hemlig förvaringsplats. I sinom tid lär både det ena och andra dyka upp och återfinnas. 

Klädhögen är stor och varierande; tjocka jackor, regnkläder, sockar korta, strumpor långa, mössor osv osv. Speciellt mycket under denna årstid. Det gäller att ha koll på läget!






Som gamling undrar man hur föräldrar idag (och även när man själv var förälder) orkar med samtidigt som jobb ska skötas och all annan bestyr som tillhör vardagen måste fixas. Men var sak har sin tid som något klokord säger.


Man blir också påmind om hur bra pensionärstillvaron när det inte är exempelvis barnbarnspass. Då kan man styra och ställa hur man vill. Det går inte för sig när juniorerna är utgångspunkten!


Men, men samtidigt är det mycket glädje och man får sig många goa skratt. Också intressant att följa deras utveckling. Oj, vad de lär och tar efter. Olikheterna är också noterbara. En kan roa och underhålla sig själv långa stunder med olika attiraljer. En annan kräver uppmärksamhet med ständig respons och passarnas närvaro. Skönt med olikheter!