måndag 12 mars 2018

Enligt en tidräkningsapp är det idag 23740 dagar sedan Gunilla föddes. Det innebär 65 år och pensionsålder även om hon redan för några år sedan valde bort yrkeslivet. 



Stolta föräldrar var Tage och Gertrud och varför de valde namnet Gunilla kan man undra. Googlar man på namnet dyker bland annat följande upp:

Kvinnonamnet Gunilla är en latiniserad form av Gunhild som är sammansatt av orden gunnr och hild som båda betyder strid. Gunilla Johansdotter (Bielke af Åkerö) Gunilla Bielke gjorde namnet allmänt känt när hon gifte sig med Johan III och blev drottning av Sverige Sveriges drottning 1585. Äldsta belägg i Sverige, år 1473. Namnet var något av ett modenamn på 1940-talet och 1950-talet, men är inte så vanligt numera. 31 december 2005 fanns det totalt 55 335 personer i Sverige med namnet, varav 27 441 med det som tilltalsnamn. Namnsdag: 30 januari.

Gunilla är född i stjärntecknet ”fisken” men, men hon påminner mest om ”tvillingarna” vilka brukar beskrivas med följande egenskaper:

Tvillingen är kvicktänkt och intelligenta. De älskar att diskutera och prata och söker ständigt nya kontakter. De är mycket fördomsfria och ofta mycket ungdomliga. De gillar att ta del av nyheter och ta sig an och debattera kring olika problem, men oftast tröttnar de på ämnet innan de når fram till en lösning och har redan kastat sig in i en ny frågeställning, ett nytt projekt. Det pratar ofta fort och kastar fram den ena idén efter den andra i raskt takt och de byter åsikter ofta och gärna med motiveringen ”man kan väl ändra sig”. 

Tvillingen är nyfiken och provar gärna allt som kommer i deras väg vilket gör att de ofta lär sig många olika saker men också att de kan gå på den ena niten efter den andra. De älskar att resa och röra på sig och deras nyfikenhet gör att de är mycket lätta att umgås med, men även om tvillingen är social och gärna frågar andra om deras problem så är de egentligen inte så intresserade av andras liv, vilket gör att de kan uppfattas som kyliga eller ytliga.  

Tvillingen är oftast rolig och underhållande och de älskar humor. Tvillingen är flörtig och har lätt att prata med det motsatta könet. Men de har lite svårt för djupare känslomässiga relationer och de kan ibland tendera att hålla människor på avstånd. Trots detta så är tvillingen när de väl öppnar sig förvånansvärt känsliga .  

Lämpliga yrkesval: Allt inom kommunikation, ex. Journalist, författare, dramatiker, reporter, telefonist, lärare, eller yrken som innebär resor. 

Alla som känner Gunilla någorlunda kan säkert nicka igenkännande. Det gör bloggskrivaren som levt nära henne i mer än fyra decennier. Vilken tur jag hade när våra vägar korsades i slutet på november 1975!