söndag 25 mars 2018

Hopp ...

Gråare än grått är en bra benämning på lördagens väderförhållanden i Vänersborg. Dessutom blåste en rå vind in bland kvarteren vilket ökade på minuskänslorna om man nu dristade sig till att vara utomhus. 
Men det positiva var de små dropparna som attackerade snön. Några dagar till med samma nederbörd och plusgrader leder förhoppningsvis till en snöfri påsk.

Dagen gav tillfälle till umgänge med människor som flytt hit. Människor vars öden är obeskrivliga och kantade med förföljelse, våld och förtryck. 
Än mer bestört blir man efter ha läst en av dagsavisorna där en lång artikel visar att många som flytt från förföljelse, våld och förtryck får finna sig i att leva under samma förhållanden även i Sverige. En tillvaro där familjer, släkter och klaner håller gamla traditioner och sedvänjor vid liv. Speciellt utsatta är kvinnor och flickor som lever i dessa patriarkala miljöer. 

Men det finns hjältar och kämpar som sätter sig upp, agerar, utmanar och höjer sina röster. En sådan är Bettan Byvald verksam i Göteborg. Hoppas att hon får många efterföljare.