fredag 2 mars 2018

Dilemma ...

Det är inte alltid lätt att fatta beslut när olika intressen och oväntade händelser dyker upp. Det handlar om orienteringspremiären i skånska Åhus denna helg. Givet de snabba väderomställningar som varit i Skåne denna vecka, i tisdags barmark och i onsdags kom snön, har arrangörerna hamnat i ett komplicerat läge. Ställa in eller köra. 




Efter vad jag förstår många diskussioner, frågor, tyckanden och synpunkter har man i elfte timman fattat beslutet att arrangera tävlingen. Detta för att tillgodose dem som vill tävla. De som av olika anledningar väljer att avstå ges möjligheten att få tillbaka 50% av anmälningsavgifterna.

Ett klokt beslut och en kompromiss som bör tilltala det stora flertalet. Usch, vad de senaste dagarnas snö- och isväder har ställt till det!


Dock blev det inget personligt dilemma. Långt innan snö, is och kyla var aktuellt var beslutet att inte delta i Skåne detta år. Genom åren har det blivit många turer dit i början på mars och det kändes inte lika lockande som tidigare. Ibland är det skönt att slippa dilemman! 

Dock känns det skönt att slippa springa i spårsnö där mycket av orienteringsmomentet har försvunnit. Det är riktigt trist speciellt om man åkt långt för att få barmark.