onsdag 7 mars 2018

Lämna skogen ...

Snön ställer till det. Sannolikt blir flertalet tävlingar inställda den närmaste tiden om inget väderomslag sker. Några arrangörer väljer att köra ändå trots snöpulsning och spårsnö. Naturligtvis blir det mer löpning än orientering och mer slump än skicklighet.

Förvånar mig lite att man som arrangör inte "ställer om" och genomför tävlingar i urban miljö. Visst finns det snö på gator och i bebyggelse men också många upplogade ytor, snöfria gångstråk osv. Kanske har vi i Sverige låst oss fast i tanken att det alltid ska vara korta sprintbanor i stadsmiljö. Sneglar man på utbudet i andra länder kan man ofta se lång- och medeldistansbanor i bebyggda områden.
Det blir också lättare att arrangera med tillgång till hårda parkeringsytor samt sporthallar och andra faciliteter inomhus.

Ett tankeexperiment: Grannklubben OK Skogsvargarna ska arrangera nattävlingen Häxjakten på Skärtorsdagen i Hunnebergs skogar. Risken är stor att snön ställer till och det blir inställt. Men ... man kan få till en bra och utslagsgivande ifall man väljer att utnyttja samhället Vargön istället. Vågar man?