fredag 23 mars 2018

Ojdå ...

Vi orienterare är duktiga på att planera och genomföra tävlingar och allehanda träningsarrangemang. Men ... är vi flexibla? Funderar kring detta efter de senaste veckorna med inställda tävlingar. Under december-januari-februari har vi regelbundet återkommande arrangemang som Nattcuper och Vinterrace oavsett om det är barmark eller snö. 



Men så överraskar mars med inställda tävlingar och plötsligt finns det inga eller väldigt få aktiviteter. Det var liksom inte snö och isläge vi hade planerat för och var beredda på. Nu skulle det vara tävlingssäsong!
Samarbetskommittén mellan orienteringsklubbarna i tvåstadsområdet, SAKO, ligger också lågt och har blivit tagna på sängen.

Nu ska detta inte uppfattas som kritik mot någon eller några utan mer som ett reflektion på hur det kan bli. En förklaring kan vara att de senaste årens vårar har varit "riktiga" vårar och det har inte funnits anledning att ha reservplaner.

Nu är det som det är men jag gissar att nästa år kommer det att ha utvecklats en alternativplan utifrån konstaterandet ni-kommer-väl-ihåg-hur-det-var-förra-året-med en-rejält-stympad-vårsäsong!