torsdag 26 april 2018

Inte bra ...

Ett 40-tal orienteringstävlingar i landet  har fått ställas in under mars och april beroende på snö, is och kyla. Det blir ett stort ekonomiskt bortfall för arrangörsklubbarna. Även här i väst har tävlingar ställts in.
Nu har i alla fall snön försvunnit men tävlingsarrangemangen lyser med sin frånvaro. Kommande helg är en riktig långhelg. Dock bara ett enda arrangemang i regionen eller närområdet till Göteborg och Tvåstad. Man undrar hur det är möjligt? Är orsaken att 10-mila avgörs under helgen eller vad? Det borde vara ett gyllene tillfälle för arrangörerna som fick ställa in tidigare i år att genomföra sin tävling nu istället. Är övertygad om att det inte skulle vara någon brist på deltagare.


Känns som om det är någon form av tanke- eller systemfel. I olika sammanhang pratas det om att öka och bredda utbudet. Konferenserna och projekten kring detta tema är och har varit många. Men på något sätt verkar det ha slagit stopp i maskineriet. Har det blivit för mycket prat och för lite verkställighet? Kanske är regelsystemen och kvalitetskraven så höga och så invecklade att klubbar drar sig för att arrangera. Kanske är det för mycket administration och formaliteter som gör att  den goda tanken med alla anvisningar blir den goda sakens fiende. Det är något som falerar på besluts- och samordningsnivåerna!