måndag 16 april 2018

Trist ...

Om knappt veckor är det dags för 10-mila. Denna gång i utkanten av Nynäshamn. För första gången på många, många år har inte den egna klubben något lag i någon av klasserna. Bakgrunden är att det helt enkelt saknas löpare. Det är en konsekvens av den avveckling/nedtoning av elitverksamheten klubben valde att göra för några år sedan.

Förstod aldrig varför huvudsakligen den äldre generationen påhejade av en del yngre tyckte att det var ett klokt beslut. Vad har man vunnit? Vad har blivit bättre? Vem har blivit lyckligare?




Nu kommer det ta några år att bygga upp det som raserats. Ett hopp finns dock bland de många i 10-12-års åldern som tränar och tävlar flitigt. Dock finns det en risk att dessa söker sig till andra klubbar i de senare tonåren. Detta då till klubbar som har en etablerad satsning och ambition att delta på de stora stafetterna och elittävlingarna.


Nu hjälper det inte att såga sågspån. Det gäller bara att ta nya tag och starta ett utvecklingsarbete med tydligt fokus; VSK ska tillbaka!