torsdag 12 april 2018

Torsdagslöp ...

Även denna förmiddag vankades veteranorientering. Skaraborgskretsen hade sitt första evenemang för året i Grästorp. Det är en knapp halvtimmes resa hemifrån så det var bara att anträda färden. Närmare 150 deltagare hade sökt sig dit och det var trångt om starttiderna den första halvtimmen. Samling och dusch var förlagt till Ishallen och tävlingsområdet var beläget strax intill.




Fem banor stod tillbuds i det begränsade området som kan tyckas vara lättorienterat. Men ... det är bedrägligt i skogsdungarna och det är lätt tappa sekunder om man bara rusar på. Kontrollerna var många och detsamma gällde riktningsförändringarna. 
Efter loppet fika och denna gång med kompisar från Tibro och Skövde. Alltid bra att bli uppdaterad om vad som hänt och händer. Även om det var flera år sedan boendet i Tibro så var det ändå ett decennium vi fanns där och många kontakter knöts då. Vi övertalades också att åka till Skövde nästa helg och Hagens medeldistanstävling på Billingesluttningen. 
Tävlingsområdet ligger inom Rånna Ryds Naturreservat och består av stigrik kulturmark med inslag av öppna betesmarker. Låter spännande!