fredag 20 april 2018

Över 20 ...

Våren smällde till och graderna placerade sig klart över 20. Solen sken och en cykeltur var given. Målet blev denna dag ut på halvön Vänersnäs så långt vägen räckte. Medvinden var behaglig på ditvägen men hem var det rejäl motvind som gällde. Ryggan var packad med fika och det kom väl till pass under halvannan timman på en klippa precis vid vattenkanten. Det lockade med bad och det var nära, nära ... det gick bra upp till knähöjd men sedan lite väl kyligt. Första doppet får bida sin tid.



Det är inte ofta Vänersnäs hedras med närvaro men det passade bra denna soliga fredag. Minimalt med trafik mitt på dagen och då är det skönt att ”äga” vägen. Halvön är flack med många gårdar och mindre jordbruk. En del pampiga boningar från förr vilket indikerar att det varit en attraktiv boplats.
På andra sidan sundet finns Skaraborgs flygfottilj. Där finns Gripencentrum som är Försvarsmaktens centrala enhet för allt som rör utbildning av piloter. Där utbildas svenska Gripenpiloter och även piloter från andra länder som köpt planet.

Så bar det hemåt med bromsande motvind så det gällde att krypa ihop och bita ihop medan benen fylldes på med ytterligare cykelmil denna vår.