måndag 23 juli 2018

Avhopp ...

O-Ringen följs på avstånd detta år via olika ingångar på internet typ speakerljud och liveresultat. Lokaltidningen är också på plats och det blir mycket utrymme på sportsidorna. De lokala elitlöparna är få och de hade det tufft inledningsdagen. 




Idag vann norske världsmästaren Olav Lundanæs även den andra etappen. En stund efter målgång meddelade han att han nu hoppar av fortsättningen. Fokus måste sättas på VM-förberedelser. Speaker och en del andra höjde förvånande ögonbrynen. Han hade trots allt skapat ett bra utgångsläge för en totalseger och många sköna tusenlappar. Men han värderar uppenbarligen och med rätta VM som viktigare.

Gissar att arrangörerna känner en viss besvikelse men det har hänt förr. Det räcker inte att locka med stora prispengar. 

Skrev i gårdagens blogginlägg att man lugnt kan trappa ner satsningen på att ha världseliten på plats vilket understryks i och med världsmästarens avhopp idag.


När O-Ringen pågår finns det så gott som inga andra orienteringsarrangemang runt om i landet. Egentligen lite märkligt då det trots allt bara är omkring 15000 deltagare i Örnsköldsvik. Vad gör alla hängivna entusiaster som inte är på plats? 

Dock finns det spännande evenemang i södra Europa. Franska 5-dagars pågår samtidigt med stora startfält.