torsdag 12 juli 2018

Tufft ...

Göteborgsområdet inbjöd till Sommarserien i orientering med Kungälvs OK som arrangör. Detta kunde naturligtvis inte motstås i det vackra vädret. Visserligen drog gradantalet upp mot 27-28 och värmen pressade på men vad gör det.

Det blev ett tufft möte med Bohusberg och dessutom var det ett pinnigt och bushigt underlag. Kartan hade närmare ett decennium på nacken. Alltså ritades den med de normer som då gällde och sedan händer ju ett och annat i alla skogar genom åren.
Nu är det ingen fara för ärrade veteraner och gamlingar som varit med ett antal år men för nytillkomna och för yngre var det ingen höjdare. Varför är det många gånger så att man väljer trista områden, gamla kartor osv till den här typen av arrangemang? Egentligen borde man göra dessa sommartävlingar till propagandaevenemang med allt vad det innebär.

I efterhand känns det riktigt bra att vi inte tog med några ungdomar eller nybörjare från den egna klubben. Det är viktigt med riktigt positiva upplevelser i början på karriären som orienterare ...