onsdag 25 juli 2018

Om O-Ringen ...

Intressant att följa kommentarer, synpunkter, åsikter och tyckanden om O-Ringen i olika medier. En ständigt återkommande diskussion är frågan om det ska vara en vilodag. Den infördes för ett antal år sedan och detta bland annat för att deltagarna skulle kunna kolla in sevärdheter och attraktioner av olika slag. Idag har det blivit en fridag späckad med olika aktiviteter.


De mest ortodoxa och dogmatiska hävdar med bestämdhet att tävlingen ska behålla sitt ursprung typ fem dagar i rad på tuffa och utslagsgivande banor. Hårt och utmanande är budskapet ... och några korta sprintlopp ska inte finnas!


Tror dock att nuvarande upplägg tilltalar de flesta. Karaktären av "semestertävling" lockar med möjligheter till umgänge, trivselaktiviteter och se-sig-om. Så vilo- eller aktivitetsdagen kommer säkerligen bestå. 

För många är O-Ringen årets stora grej. Man deltar endast sporadiskt i det övriga tävlingsutbudet under året. Startavgifter och boendekostnader drar till och därför vill man inte bara orientera utan också få andra upplevlser under veckan.





Dock är konkurrensen tuff för O-Ringen. Det finns många attraktiva sommartävlingar runt om i Europa. Dessa lockar och är kanske speciellt lockande för de som varit med flera gånger tidigare och vill ha nya upplevelser. Tror att de främsta målgrupperna i framtiden är barn och ungdomar och deras föräldrar samt nya orienterare som inte varit med på O-Ringen tidigare.