söndag 29 juli 2018

Utbud ...

Utbudet på kläder är helt enormt inte minst det som har en sportig touch. Dagligen landar många erbjudanden i mailboxen och tidningarnas helsidesannonser talar om rekordbilligt, superrea och lagerrensning.





Gissar att klädbranschen haft det tufft denna varma sommar. Visst köps det badbrallor och solbrillor men knappast långbyor, vindjackor och fleecetröjor. Alltså, borde det nu vara ett enormt klädöverskott som naturligtvis måste säljas ut för att ge plats åt höstkollektionen. Priserna sänks och den köpmedvetne kan komma över märkes- och kvalitetskläder till kraftigt reducerade priser.


Skulle vara intressant att följa ett klädesplaggs resa från butiken på fina gatan till förortens outlet, vidare till landsortshålans klädkällare och så småningom till knallemarknadens fyndkorg och till sist kanske hamnar i en hjälporganisations klädinsamling.


Det finns väl heller knappast något klädesplagg idag som längre lappas och lagas. Tiden måste vara svunnen när flitiga händer fixade till revor och hål i strumpor. Tvärtom är det väl så att det nu ska vara revor och hål ...