lördag 21 juli 2018

Ingen O-ring ...

Hemma igen efter otroligt härliga dagar på ön mellan Danmark och Sverige. Det är alltid lika kul att vara där även om det är lite krångligt och tar tid innan man hamnar där.




Det blir inget O-Ringen i år. Programmet har varit tajt den senaste månaden och bedömningen gjordes att det skulle bli väl jäktigt och hetsigt att ta sig till Ö-vik på en dag. Sedan måste tillstås att även om tävlingen är en höjdare känns en viss mättnad efter att ha deltagit 35-40 gånger (har faktiskt lite dålig koll). Själva tävlingarna går an med sedan är det all väntan, alla köer, all gåing osv som suger. Men, men nästa år är man kanske där igen ...

Förhandssnacket inför O-Ringen är som vanligt att delar av svenskeliten avstår tävlingen för att istället inrikta sig på VM om två veckor. Det är inget nytt. Diskussionen och snacket har varit detsamma i flera decennier. Suck och gäsp och vem bryr sig egentligen. 
O-Ringens ansvariga kommer med samma slitna klyschor år efter år; vi ska försöka förmå Internationella Orienteringsförbundet att anpassa VM till O-Ringen! Jo, jag tackar och det är lite naivt svenskt att tro det skulle bli en realitet. Orienteringsvärlden är numera mycket stor och prioriteringarna skiljer sig från det som gällde långt bak i tiden.

Tror faktiskt att O-Ringens ledning övervärderar deltagande av den yttersta världseliten. Visst är det kul med elit på plats men det är den stora massan som är tävlingens signum och identitet. Så man skulle lugnt kunna tagga ner satsningen på elitlöpare utan att det skulle märkas deltagarmässigt.