måndag 16 juli 2018

Mot Danmark ...

Tredje etappen och jaktstart på Hallands 3-dagars. Mulet och +20, alltså skönt löpväder. Samma terrängkaraktär som tidigare etapper med en hel del bush och ris. Märktes att kartan rekades under sen höst eller vår. Hyggen och grönområden var nu riktigt svårframkomliga.
Tävlingen är populär med närmare 2000 startande inklusive direktbanor. Antalet löpare på dessa tenderar att bli fler och fler.

Har aldrig tyckt att jaktstart är en extra krydda. Många gånger blir det lämmeltåg och följa John. Det händer inte heller särskilt mycket då omkastningarna är marginella. Som arrangör måste det vara ett stort merjobb efter de inledande etapperna då en jaktstartlista ska tas fram. Noterade också den stress startpersonalen får då många löpare startar nära varandra.

Det häftiga med sommartävlingarna är deltagandet från både när och fjärran. Kul att återse gamla bekanta som man ibland inte mött på flera år.

Det blev en hektisk eftermiddag för att hinna hem till VM-finalen i fotboll och klädtvätt. 
Idag, måndag, bär det av till danska Läsö för en tredagarstävling.  Bilen får stanna hemma kommande vecka och istället får cyklarna tjänstgöra. Dock blir det inte så många mil utan istället ett antal timmar på båt mellan först Göteborg-Fredrikshavn och sedan Fredrikshavn-Läsö.