lördag 5 januari 2019

Åter till barmarken ...

En vecka i vinterriket är över. Vita norska vidder, snö på träden och isiga vägar är över för den här gången. Strax innan gränsen till Sverige vid Svinesund började barmarken. Inte ett snökorn syntes genom hela Bohuslän och inte heller i Vänersborg. Så nu är frågan om skidorna kommer till användning någon mer gång i närtid. 
En fjällvecka för med sig att massor av kläder, prylar och andra tillbehör ska tvättas och fixas till. En del saker kom aldrig till användning som tur var. Vädret med minusgrader mellan 0 och 10 krävde inte tjocka dunjackor eller dubbla superställ.

Efter sex-sju timmars bilresa var det skönt att direkt efter hemkomsten knalla iväg till gymmet. Det var nästan två veckor sedan senaste besöket. Det blev ett spinningpass med Malin som körde sin populära tabatavariant.
Träningsmodellen utvecklades av den japanska läkaren Izumi Tabata. Det handlar om intervallträning med mycket hög intensitet och arbetsperioder i 20 sekunder med 10 sekunders vila. Kul träningsform som framkallar floder av svett.
Som vanligt i början på ett nytt år var träninglokalen fullpackad. Inte en enda cykel var ledig. Det brukar vara så i två-tre veckor innan nyårsföresatserna att träna regelbundet börja avta. 

Barmark och några frostgrader innebär finfina orienteringsmöjligheter. Imorgon är det premiär för Vinterracet. En träningsorientering med gemensam start i de fyra klasserna. 130-140 löpare är föranmälda så det lär bli trångt vid kontrollerna.