torsdag 24 januari 2019

Isdag ...

Under gårdagen tillbringades några timmar på stålskodd fot. Sjön Gravlången söder om Sjuntorp bjöd på finfin is täckt av ett tunnt lager pudersnö. Solen presenterade sig och det var i stort sett vindstilla. Alltså perfekta förhållanden för årets första tur på långfärdsskridskor. 





Det var drygt två år sedan sist och därför var de första 30 metrarna som Bambi på blankis men sedan förstod kroppen vad som var på gång. Takterna och tekniken sedan förr sitter i och efter en stund var det bara så skönt att glida fram söderut längs den långsmala sjön.

Isen var mellan 10 och 15 cm tjock. Det var bara på ett ställe där vattnet inte frusit. Ett ställe som är bekant sedan tidigare, det trånga sundet mellan två mindre öar.

Trots de fina förutsättningarna var det inte många andra på istäcket. Vi mötte två ensamåkare och såg på långt håll ett annat par.

Då är frågan om det blir ytterligare några åk denna vinter. Det sias om att det ska snöa till helgen. Inte kul!


På kvällen blev det en fortsättning på istemat. Ytterligare en match i bandy-VM kollades in. Kina slog Somalia och hur vi än hejade och hoppades lyckades inte Somalia spräcka nollan. Dock ska erkännas att det bitvis var en gäspig tillställning. Tur att man i B-gruppen bara spelar 2 x 30 minuter. Nästa match får bli en A-gruppsmatch!