tisdag 1 januari 2019

Skön första dag ...

Det nya året sköts in med massor av raketer och smällare. Dock var det inga egna investeringar som gick upp i rök utan vi åkte snålskjuts på andra som spenderat åtskilliga slantar.





Idag var vi absolut först i gondolliften upp till toppen. Dock var det avstängt allra högst upp då vinden blåste hårt. Det var glest i backen, många tycks ha tagit sovmorgon. Det var bara att tacka och ta emot. Wow vilka åk det blev, hela vägen ner utan att behöva stanna till och/eller väja för andra. Det är skönt att få "äga" backen.

Det blev hela 2,5 timmars intensivt åkande och sedan började låren darra av mjölksyra. Då satt det extra gott med varm soppa framför TV:n där vi jublade över Stina Nilssons sprintvinst i Tour de ski.


Efter förmiddagens sköna upplevelser var det inte alls svårt att övertala någon om ett eftermiddagspass. Nollgradigt i luften, lite snöblandat regn och vindbyar löd prognosen. Även om de yttre förhållandena inte var optimala var pisterna bara så fina och åkvänliga. Därför blev eftermiddagen lång, så lång att vi var de sista som embarkerade gondolliften innan liftkillarna stängde igen. En skön premiärdag på det nya året!