onsdag 30 januari 2019

VM-fokus ...

Bandy-VM rullar på i Vänersborg. Det märks inte så mycket eller rättare sagt inte alls när man rör sig i centrumdelarna. Lokaltidningen TTELA gör dock allt för att ge evenemanget uppmärksamhet. Man satsar stort och mycket. Förutom i de dagliga tidningsinslagen där bandyn får rejält med utrymme sänder man dessutom varje dag web-TV via sin hemsida. Imponerande och proffsigt men det måste vara otacksamt. Detta eftersom det handlar om att "koka soppa på spik". Det är inte något som är särskilt spännande eller överraskande eller dramatiskt eller oväntat eller ögonbrynshöjande eller skandalartat.

Så här långt handlar det bara om två nationer, Sverige och Ryssland. Visst finns också Finland med på ett hörn men sedan är det "nada", ingenting! Klasskillnaderna mellan lagen i A-gruppen är herostratiska. Därför är det andefattigt och händelselöst just nu men förhoppningsvis blixtrar det till på lördag eftermiddag när det är dax för VM-final.





Vet att bandysporten kämpar för att få olympisk status. Sannolikt måste dock fler nationer bli någorlunda jämbördiga om man ska bli välkomnad i den olympiska familjen där faktorer som mediaspektakulärt och penningstinnt är viktiga (avgörande?) förutsättningar.