onsdag 16 januari 2019

Cup i mörker ...

Årets första Nattcup har avverkats på Hunneberg som denna afton var täckt av snö som fallit under dagen. Dock var det löpbehagligt väder som mötte de 50-talet deltagarna. 




Det här med ord och begrepp är intressant. Innan start ställdes frågan från en som inte varit med förut: vad menas med Nattcup ... är det någon form av tävling?
Kunde själv inte ge något svar, mer än att man kanske ville ha någon form av slagkraftigt namn ... vad vet jag?

"Cup" är enligt Wikipedia egentligen en tävlings- och turneringsform i utslagsformat, vilket innebär att motståndarna/lag paras ihop två och två i en match där vinnaren går vidare till nästa omgångs matcher medan förloraren blir utslagen. Själva ordet cup syftar på förstapriset, en pokal.

Denna kväll på Hunneberg fanns dock en veteran som drog sig till minnes att Nattcupen i Göta Älvdalen instiftades 2003-2004. På varje bana och deltävling fick segraren 20 poäng och sedan en fallande skala för de som kom efter. Det räknades ihop en totalpoäng utifrån resultaten från de fyra bästa tävlingarna. Det fanns också en överenskommelse att ledaren bar reflexväst på nästa deltävling !?!

Så var det med begreppet "Nattcup". Nykomligen tyckte dock efter kvällens lopp att det borde heta "Nattåget" istället; det är samtidig avgång då starten är gemensam ... sedan är det ett slingrande pärlband av löpare ... och ibland blir det försening eller stopp när täten råkat ut för något missöde.

Oavsett vilket en kul och behaglig träning med pannlampa i Skogsvargarnas regi!