tisdag 8 januari 2019

Avslut och början ...

Usch och fy för dagens väder. Grader runt noll, blåsigt och regnigt. En dag med mycket inomhusvistelse och då passade det bra att göra sig av med julen. Armén av tomtar i olika storlekar och material har förpassats till en lång förvaring i källarkartonger. De har nu haft sina dryga två veckor i frihet uppmärksammade av julfirarnas mer eller mindre tindrande ögon. Naturligtvis har också plastgranen samt kulor, stjärnor, ljusstakar, glitter och en massa andra julattribut gjort tomtarna sällskap. Ett nytt årsvarv har inletts och det märks bland annat vid ingången till det lokala gymmet. 





Mängden skor brukar aldrig vara större än just dessa veckor.  Utmanande föresatser och ambitioner har högkonjunktur. Det brukar vara januari ut och någon vecka eller två i februari. Sedan avtar träningsviljan och målmedvetenheten av någon anledning. Gymägarna är säkert nöjda. Många kronor har inkasserats för årskort och liknande. 

Det är inte bara trångt vid ingången utan också vid de instruktörsledda passen. Det gäller att via mobilappen boka in sig i riktigt god tid om man inte vill hamna på kölistan. 

Man kan också notera att i mångas julklappar har det funnits sportprylar. Skor, tajts, tischor och andra tillbehör har uppdaterats och uppgraderats. Kanske hjälper det att hålla nyårslöftena vid liv lite längre tid detta år i jämförelse med fjolåret.