tisdag 22 januari 2019

Prisfest ...

Hälften rätt av det personliga tipset inför Idrottsgalan. Mycket förvånad över att EM-guld värderas högre än OS-guld. Stackars, stackars André Myhrer och Frida Hansdotter. 2018 var verkligen ett tufft idrottsår med massor av topprestationer. Ibland ska man ha "turen" att prestera när det inte är så stor konkurrens. 
"Årets lag" har jag alltid känt ambivalens för. Tycker att det borde vara lag i sin egentliga och rätta bemärkelse typ lagbollspel och knappast stafettlag. Trots detta respekt för skidskytteherrarna och deras OS-guld.



Kul att Tove Alexandersson fanns med i finalröstningen av Jerringpriset. Det lär bara ha varit dryga 2000 röster till tätplatsen. Nära, nära var det!

Galan började med den 82-årige fotbollsprofilen som skulle dela ut priset till "Årets lag". Man undrade vad som var på gång - det blev riktigt pinsamt när han babblade på. Dock blev fortsättningen bättre med ett varierat och kul innehåll. 
Nu är idrottsåret 2018 överstökat och i närtid står intressanta VM på gång. Alpinåkare får chansen igen i Åre den 5-17 februari. På hemmaplan i Vänersborg kan Sverige fixa ett VM-guld i bandy om man går till final den 2 februari. Sedan återstår att se om man har någon chans på Idrottsgalan 2020.