lördag 12 januari 2019

Omtag tack ...

Man blir bara såååå trött. I Vänersborgs kommun har politikerna fattat ett beslut om att kostnaderna för skolan ska minska med 10 miljoner kommande år. 
Detta trots att skolorna har och har haft det extra tufft. Får med jämna mellanrum rapporter från tillförlitliga källor om läget. Det är röster som är kritiska, resignerade och på gränsen till uppgivna. Det är illa!

För ett knappt halvår sedan lät det annorlunda i valkampanjer och på torgmöten. Då var satsningar på skolan såååå viktigt. Med darr på stämman betonade olika partiers företrädare detta och förstärkte sina uttalanden med allvarsam blick.

Det märkliga är att man trots många år på nacken fortfarande svävar omkring i en illusion om att det som sägs och utlovas inför val är något som ska förverkligas och eftersträvas. Så är det oftast inte utan kan hänföras till dravel och struntprat. Att man aldrig lär sig!



Dock är det ett bekymmer, ett stort sådant, med stora nedskärningar i skolvärlden. Uppväxtåren är så viktiga och så avgörande vad gäller det kommande yrkes- och vuxenlivet. Så budskapet till politikerna är enkelt: gör ett omtag!