lördag 23 maj 2020

Höjdartur ...

Cykeltur idag igen. Det blev 35 kilometer på allt från flack asfalt till brant uppför och utför till tur över Öjemossarna på Hunneberg och fem-sex kilometer på kyrkstigen mellan Västra Tunhem och Vargön. Sammantaget en mycket omväxlande och härlig tur. Ett lite längre stopp gjordes vid Fagerhult. En gammal gård som också kallas Kungatorpet. En stor tilldragelse på Fagerhult var Kungajakten. Raden av minnesstenar vittnar om dessa besök.




Det blev även halt vid skvaltkvarnen i sluttningen ner mot Västra Tunhem. Förra helgen avsynades en liknande anläggning i Västerlanda, Lilla Edet och nu ytterligare en. Man kan nästan tro att jag har en förkärlek och ett särskilt tycke för gamla kvarnar men så är det absolut inte. 

Kyrkstigen som slingrar sig fram nedanför Hunnebergs västra branter är klart läcker och växtligheten är frodig. Just igår stod ramslöken på parad och den speciella lökdoften var bitvis intensiv. Man kan upptäcka och uppleva mycket i närområdet. 


Lite orienteringsrelaterad sysselsättning blev det frampå kvällen. Kontroller behövde plockas in då terrängen i Ursand invaderas av mtb-cyklar. Det handlar om tävling på de smala och bitvis tekniskt krävande cykelstigarna.