fredag 1 maj 2020

Majpremiär ...

I över 50 år har första dagen i maj alltid avsatts för en orienteringstävling. Idag blev det ingen tävling men ändå orientering. Min ”moderklubb” OK Gipen, där jag fortfarande är medlem, inbjöd till Veckans banor vid det gamla klubbtorpet och klubbstugan Delsbo och Gipenäs. Platsen ligger vid vägs ände i den brutalt kuperade och vresiga terrängen väster om Hjärtum. Under tonårs- och ungdomsåren tillbringades en hel del tid där för träning och andra mer eller mindre vilda upptåg varav det mesta är preskriberat nu.



Vi hade stämt träff med äldsta sonen med familj för att ta oss an den utmanande terrängen. Kartan över området har sett sina bästa dagar och med det i minnet var det bara att ge sig i kast med forceringen över risiga områden, slå sig igenom bush och buskar samt klättra och krypa uppför branter. 



Äldsta barnbarnet valde den långa svåra banan och han fick en tuff upplevelse. Det blev en kolossalbom och han var helt ”lost” i ett riktigt vildmarksbetonat parti. Men han krigade på ... gav sig den på att inte vika ner sig och bryta loppet ... och han grejade det. Måste säga att jag imponerades av hans attityd ... when things get going tough, the tough ones get going!