tisdag 5 maj 2020

Terrängcykling ...

Det blev dryga tre mil på cyklarna idag. Underlaget växlade mellan lättrampade asfaltsvägar till grusiga stråk och smala steniga stigar. Det sistnämnda på Hunneberg där vi  trampade på i de inre delarna av bergsplatån.

Vi mötte en och annan vandrare och växlade också några ord med en ny stugägare. Han hade köpt ett nedgånget torpställe av Sveaskog som just nu avyttrar stora delar av sitt fastighetsbestånd. Nu handlar det inte om några storslagna byggnader utan om allt från ruckel till någorlunda beboeligt. Vad vi förstår var det inte bara att köpa utan myndigheter typ länsstyrelsen hade åsikter om både det ena och det andra.

Det var förhållandevis torrt på mossar och över vattendrag så terrängcyklingen fungerade utan alltför mycket slit och vedermödor. Vattentempraturen höjs med någon grad var tredje-fjärde dag så där vilket lockar en och annan fast inte många.
Ytterligare en skön dag kan noteras och återigen görs konstaterandet att man behöver inte åka runt halva jordklotet för att få sköna upplevelser.