tisdag 19 maj 2020

Torrt på berget ...

Gårdagen var orienteringspräglad, som vanligt skulle man kunna utbrista. Under förmiddagen hämtades kontroller in från skogen. Kontroller som använts under den gångna veckan. Passade också på att kolla in några förändringar i terrängen som innebär att kartan blir uppdaterad.

Denna tid på året är skogen som allra bäst. Den skira grönskan och ännu har inte sly och bush växt till sig. Härliga naturtider nu!




Under tidig eftermiddag bar det iväg till Kvarnsjön på södra delen av Hunneberg. Företaget GKN hade som vanligt sin korporientering denna måndagskväll. Närmare 50-talet deltagare mötte upp. Många uppskattar det enkla men ändå goda arrangemanget. Upplägget med SI-enheter vid kontrollerna och tidtagning. Man noterar tydligt att de allra flesta anammat uppmaningarna i dessa tider med att hålla avstånd och undvika gruppsamtal. 

Det är torrt nu uppe på Hunneberg. Sankmarkerna och vattendragen är nästan snustorra. Grusvägen runt berget levererar också mycket damm. Gissar att de flesta kom hem med bilar inklädda i ett gulbrunt stoft. Så därför blev det denna afton sanering av både fordon och svettig/smutsig kropp.