måndag 11 maj 2020

Jordbruk ...

Svågern erbjöd oss några rader i potatislandet. Nu är det ett antal år sedan jag avvecklade sejouren som potatisodlare. Konstaterande efter många år att slitet med att sätta ner knölarna, kupa, rensa bort ogräs etc. kostade mer kraft och möda än utfallet. Speciellt under midsommartider då livsmedelskedjorna körde med lockpriser på potatis typ 99 öre för ett kilo. 

Med detta som bakgrund förstår var och en att belackarna och tvivlarna väcktes till liv när det för någon vecka sedan stod klart att vi antog erbjudandet med att få ta några rader i anspråk.
Dagen idag inleddes med inköp av sättpotatis. Sedan bar det iväg till det nyfårade landet och 6-7 kilo sattes i jorden. Det var ju ingen större ansträngning. Nu återstår att se vilka som om några månader kan stoltsera och utbrista där-ser-ni eller vad-var-det-vi-sa.

Under sen eftermiddag ställdes färden till Skogsbo söder om Trollhättan. Där vankades korporientering för storkoncernen GKN. Huvudsakligen är det anställda som deltar men även andra hugade inbjuds. Drygt 40 löpare mötte upp. För första gången på länge användes SI-enheter och en resultatlista togs fram. Oj vad roligt det var att få "pipa" vid kontrollerna som småkidsen brukar säga. 
Det bjöds på en någorlunda bra karta men karttrycket var ingen höjdare med konstiga färger och allmänt halvtaskigt - men det funkade!